Ankara Eczacı Odası
Yayın Organı

ÖĞRENCİ KONRESİ 2013

Bildiğimiz gibi bir mesleğe sahip çıkmak, o mesleğin haklarının savunucusu olmak, alınacak kararların, atılacak adımların doğruluğunu belirlemek her zaman kolektif bir çalışmayla mümkün olur. Düzenlenen sempozyumlar, paneller ve kongreler ise bu kolektif çalışmanın bir ürünüdür.

Öncelikle merhaba. Tüm meslektaşlarımı en iç-ten duygularımla selamlıyor, saygılarımı sunuyorum. Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi 5. Sınıf öğrencisiyim. Sizlere Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğrencileri olarak 6-7-8 Aralık tarihleri arasında düzenlemiş olduğumuz GÜNDEM ÖĞRENCİ KONGRESİ’nden bahsetmek istiyorum.

Bildiğimiz gibi bir mesleğe sahip çıkmak, o mesleğin haklarının savunucusu olmak, alınacak kararların, atılacak adımların doğruluğunu belirlemek her zaman kolektif bir çalışmayla mümkün olur. Düzenlenen sempozyumlar, paneller ve kongreler ise bu kolektif çalışmanın bir ürünüdür. Ben ve arkadaş-larım bu fikir üzerinde yoğunlaşarak, bir ilk olarak bu sene Ankara’da Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi adına bir kongre yapmaya karar verdik. Popüler konuların ele alınması amacıyla düzenlediğimiz bu kongrenin adını da Gündem Öğrenci Kongresi koyduk. Bu kongre Türkiye’nin dört bir yanından gelen eczacılık öğrencilerinin,akademisyen hocalarımızın, endüstride çalışan meslektaşlarımızın, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu daire başkanımızın, milletvekili meslektaşlarımızın, serbest eczacıların, Ankara Eczacı Odası başkanımız sayın Eczacı Süleyman GÜNEŞ’in, TEB genel sekreteri sayın Uzm. Eczacı Harun KIZILAY’ın katılımıyla gerçekleşen kolektif bir çalışmadır.

Başkanlığını Gözde YÜKSEKDAĞ arkada-şımızın yaptığı, yaklaşık 20 kişilik bir kongre düzenleme ekibi kurduğumuzda açıkcası elimizde sadece nasıl bir kongre yapmak istediğimiz ve bunun için maddi olarak neler gerekli olduğu vardı. Fakat kongre yapma fikri çok öncelerden aklımıza yerleşmişti ve o fikri sürekli canlı tutmamız gerektiğini biliyorduk.Okulların açılmasıyla beraber yeni dönemde, Eylül ayında kimimiz fedakarlık yapıp evlerinden erken dönerek çalışmalarımıza başlamış olduk. Çalışmamızda hangi arkadaşların hangi konularda daha verimli çalışabileceğini belirleyip iş bölümümüzü ona göre yaptık ve gerekli yerlerde birbirimizin eksiklerini tamamlayarak bu işe gönül koyduk diyebilirim.Kimi arkadaşımız maddi destek sağlamak adına sponsor görüşmelerine başladı kimimiz Ankara’ya gelecek öğrenci dostlarımızın konaklayacak yerini belirlemek için araştırmalara girişti, kimimiz sosyal ve bilimsel programımıza dahil edeceğimiz konuları tartıştık, konuştuk ve karara bağladık.

Açık konuşmak gerekirse, bizim öğrenciler olarak uzanabildiğimiz yerler kadar uzanamadığı-mız yerler de vardır. Uzanamadığımız durumlarda bizlere tepeler değil dağlar aştıran, yardımlarını ve desteklerini bir an olsun bizden esirgemeyen sayın Prof.Dr. Mehtap UYSAL, Prof.Dr. Bensu KARAHALİL hocalarımıza, dekanımız sayın Prof.Dr. Tuncer DE-ĞİM ve onun yardımcısı sayın Prof.Dr. Esra KÜPELİ AKKOL hocalarımıza teşekkürü borç biliyorum. Birlik içerisinde yaptığımız bu kongrede onları yanımızda bize destek verirken görmek aslında meslek olarak ne kadar da kuvvetli bağlarla birbirimize bağlandığımızın bir göstergesi diye düşünüyorum. Yeni yıla gireceğimiz şu günlerde mesleğimize sahip çıkmak adına bu tarz kongrelerin sayısının artmasını ve böylece eczacılık mesleğini daha iyi yerlere getirebilmek için çalışmaların fazlalaştırılmasını dilerim. Çünkü bu meslekte yalnızız, fakat birlikte. Herkese iyi yıllar dilerim.